Universeum

Lördagens lisebergsäventyr var hur kul som helst! Vi somnade ovaggade igår kväll!
Idag va planen: checka ut, minigolfa och universeum och så blev det! 
Nästan allt på lisebergsbyn va tipptoppnotch! Och även minigolfen! Hit kommer vi nog åka igen! 
Det vart några vändor i vattnet haha!
Efter minigolfen avslutade vi med en glass i solen och sedan for vi mot universeum! Väl där fick vi se massvis med äckligt stora fiskar, hajar, ormar, apor, fåglar och diverse småkryp. 
Sedan gick vi in på de mer fysiska våningarna. Där fick vi uppfinna, klättra, leka skalbagge, gå balansgång, reaktions test, klura med kuber, lära oss en del om rymden och testa på olika austronaut och rymd grejer och mycket mer! 
Mammut museum fanns på toppen, det va ju intressant men att bara gå och titta och läsa är alldeles för rastlöst för mig! Det händer för lite, inget som rör sig.. jag hinner bli uttråkad.. det är synd för David gillar verkligen sånt..
Alltså den skalbaggedräkten som David har på sig! Det är kardborre som man fastnar med på väggen, jag höll på att kissa på mig vad kul när han hoppade upp och försökte fastna på väggen. Det funkade inte utan han gled ner igen, haha man måste nog vart där! 
 
En dag till full med aktiviteter! Inte lika kul som liseberg enligt mig men väl värt ett besök, dock har nog ungar roligare än vuxna här. Jag gillade akvariet bäst och David gillade nog aporna mest tror jag, de va föresten väldigt nyfikna och vid några tillfällen trodde jag att de skulle hoppa på oss! Haha 
 
När vi kom tillbaks till husbilen hade vi fått en fin gul lapp som talade om att vi inom 8 dagar måste betala 600kr till västtrafiken.. yeeey! Härlig avslutning på dagen! 
 
Hemfärden va lååång... men nu ligger vi under täcket HEMMA, så jädra skönt efter en intensiv helg! Upp och jobba snart igen! 
 

Liseberg

Vakna, duscha, äta frukost, vad blir det för väder, vad har man på sig, hur kommer vi dit, har vi med pengar, nycklar, vi måste ta ner cyklarna, har vi lås till dom, hoppas det finns någonstans att parkera, vi måste ha en cykelkarta, gå till receptionen..... en vanlig morgon hos oss när vi ska göra något, börja planera allt samma dag! 
 
Kö fanns det gott om när vi anlände till Lisebergs entrén! Vi hittade en lagom lång kö och 15 minuter senare va vi inne! Vad börjar vi med? Balder! 0 min kötid! Wee! En gång till! 0 min kötid! Wee! Sen då, kanonen! 5 min kötid! Wee!
Måste testa Mechanica, den nya! 81-100 min kötid! Ha! Skulle inte tro det, hej då! Måste testa Helix, den nya! 50 min kötid.... inget wee! Men vi måste! Åh jävlar att det va värt det! Den va såå kul! Nästa nya, Atmosfear! A men huur kul kan detta vara egentligen! Fantastiskt! 
Vi pausade åkandet med att växla pengar och testa spelhuset och köra bil, testa styrkan och diverse 5 och 10 kronors lekar.. vi hittade en skjutbana där jag kunnat stanna hela dan! Vid minigolfen stod vi brevid ett bekant ansikte från tv, Henrik Dorsin.. David testade att banka i topp på Klubbspelet och slangbellorna vart en favorit! Hann med höjdskräcken och lisebergshjulet va en välbehövlig paus för fötterna! 
Glasstajm betydde mer kö.. tror det tog en timme! Skönt att selfien uppfanns så man har något att göra under tiden! Träffade ju iofs på både trevligt och otrevligt folk men jag lyckades bita mig i läppen och klarade dagen utan att göra mig osams med någon, jag skällde inte ens ut någon! (Klapp på axeln)
 
När klockan vart 2045 gick vi till stora scenen där mix megapol hade sitt sommarkalas i form av Jakob Karlberg, Danny Saucedo och Eric Saade.. vi beställde mat till tonerna av den sist nämnda, när vi fick maten tackade mix megapol för sig! Haha, det va den matunderhållningen.. lite tråkigt att vi missade det, hade gärna hört Danny, gillar hans svenska låtar som går på radion nu... men maten va god och vi va trötta! 
 
 
Det fanns fortfarande en attraktion vi inte ville missa..Mechanica, det va 81-100 min kö hela dagen till den och även om jag älskar att åka så hatar jag att köa mer! Men kl hann bli 22 och vi bestämde att vi tar den innan det stänger 23... vi stod sist i kön och avslutade som sista par för dagen i den! 
Den va inte värd köandet, David gillade den men jag fick inget pirr av den!
 
Jag tänker avsluta detta inlägg med en diss, hotell Gaston. Spökhotellet, så jävla värdelöst rent ut sagt! Även om det bara kostade 40 kr så va det ändå inte värt det! Enda gången jag hoppade till va när en ur personalen nästan drämde en dörr i nyllet på mig.. nä lite nytänk och mertänk på den till nästa gång tack! 
 
Dagen lite kortare:
Åktid: 95 sekunder (+10 min i lisebergshjulet)
Kötid: 8 timmar
Resterande timmar inkluderar: mat, spel, växla pengar ch promenad

Lisebergsbyn

Idag va jag ledig och startade dagen med sovmorgon! Kl 8:20 drog jag mig upp och började packa lite inför dagen och husbilsfärden mot Götebörg, samtidigt som jag inväntade lillaste Jackson för några timmars bebis mys!
 
När han anlände sa vi hej då till föräldrarna, när de lämnat gården skrek vi föräldrafriiiitt! Och tog fram flaskan och kalasade tills vi hoppade in i bilen och gick en sväng på lager 157, det blev även ett stopp på marieberg.. jag va ute efter en regnjacka. Kom hem utan någon, men vi fick några mysiga timmar tillsammans ändå!
Jackson ville ha mat 3 gånger och sket 2 gånger.. effektiv kille det där, men bäst att passa på medans man är liten, det dröjer inte länge förens du får ta hand om din egen skit! Haha! Älskade lilla skrutt! 
 
Runt 14 snåret bytte jag ut Jackson mot David, vi packade klart husbilen och styrde kosan mot Göteborg och camping lisebergsbyn, för imorgon blir det liseberg för heela slanten (med tanke på vad allt kostar idag så är det fan sant!) Men det skiter ju en punkare i (som min kära vän johanna hade sagt)!
 
Efter en blåsig färd on the road så gled vi in på den finaste, fräschaste, mest organiserade, välplanerade camping jag någonsin sett! Det kändes som hemma (ok riktigt allt så där har vi inte hemma men det kändes hemma i själen!) 
 
Det blev spaning på promenad och sedan la vi oss i husbilen och mös till en film, de har gratis Wifi här så vi passade på! :) San Andreas blev det och jag kunde alla repliker innan de sagts och visste i princip allt som skulle hända innan det hände, så med andra ord en alldeles för förutsägbar film för min smak!
Men så är jag jäävligt kräsen med filmer också.. 
Standard kommentar från mig efter en film: den gick väll att se men det är ju inget jag skulle rekommendera! 
 
Haha.. skit samma! Nu ska vi sova och ladda upp inför att trängas, puttas, armbåga och bli osams med hela liseberg imorgon  (jag! David är den snälla!) 
 
Okej hej då! 
RSS 2.0