Vintervila och barnpianogig

Det var dags för husbilen att åka på hotell under vintern. Theo var ett givet sällskap inför den färden. När Algot vaknat efter sin förmiddagslur for vi till Bina för att byta barn. Algot fick vara kvar med Tilda och Theo hoppade in i husbilen för den sista husbils roadtripen det här året. 
Färden gick bra. Ett snabbt korvstopp senare var husbilen inställd, urplockad och redo för vintervila. 
I väntan på lagerlokalsherren. Som vi egentligen väntade förgäves på. var Theo så här fin😍
 
Vi gled hemåt för att plocka upp hunden Teo sedan vidare mot Bina som hade lunchen redo! Det blev en Lasse som mättade fint i våra kurrande magar.
 
Barnen hade plockat fram ett piano som vi "vuxna" gick loss på. Man blir ju inte äldre än man gör sig. Jag måste säga att vi var riktigt duktiga. Och med riktigt menar jag att vi hittade melodin till björnen sover. Bara sådär liksom. Utan någon som helst musikalisk bakgrund. Hur duktiga. 😉👍
Man slutar inte leka för att man blir gammal. Man blir gammal för att man slutar leka. 
 
Till kvällen dukades det fram lördagsmums och när snoppen och snippan spelades var hela gänget samlat. 
Tilda testade sin dock insats. Algot var lite stor. Men lika lycklig för det. Och självklart röjde David oxå på pianot. Algot gillade underhållningen.
4 av mina favoriter på samma bild. 
 
Det blev en mysig dag. Som vanligt i dessa människors sällskap trivs man som fisken. ❤

Relax, massage och spa

Den här fredagen har varit efterlängtad! När Johanna var här sist bestämde vi att vi skulle ta en paus från familjen för att gå på spa. Bara orden gjorde mig avslappnad. Jag googlade och gjorde en bokning. Jag har räknat minutrarna sedan dess. 
 
Så kom den här dagen. Klockan 1330 gled Johanna in på gården och straxt efter anlände David. Vi pussade Algot och David (jag pussade David) hej då och hoppade in i fordonet som skulle ta oss till dagens aktivitet. Relax, massage och spa i örebro. 
När vi gled in genom porten till ovannämnda salong blev vi varmt välkomnade och alla som jobbade där kom och hälsade på oss personligen. Bra första intryck. Efter det formella med betalning fick vi välja 3 varsina kulor från götlunda glass att bli serverade inne på relaxen. Jag valde melon, blåbär och mintchoklad. Johanna valde något med Lakrits också. 
 
Vi vart tilldelade varsin handduk, Badrock och ett par rosa tofflor innan vi vart visade in till relaxen. Väl där fick vi instruktioner om hur bubbelpoolen fungerade med bubblor och byte av färg om man tyckte det var viktigt. Det tyckte vi. 😄 en snabb rundtur om dusch, omklädning, ångbastu, vanlig bastu och information om när vi skulle vara klara och redo för våran behandling som vi fick välja tidigare. Sedan hade vi stället för oss själva i en hel timme. Alltså. HUR gött.
Vi hoppade i våra snyggaste baddräkter och började med en dusch och en snabbvisit i vanliga bastun innan vi begav oss ner i bubblet. Vi började med blått sken men ändrade senare till grönt. Vi testade även rött men det var inte något för oss. Med en sån stor bubbelpool för oss själva fick vi plats raklånga båda två. Skruvade lite på bubbel-trycket-ringarna och tog några simtag samtidigt som vi sippade på en varsin alkoholfri Mariestad. Livet är fan bra gött. 
När en hel timme hade gått vaskade vi av våra skrynkliga kroppar, hoppade i minimalt med kläder för att istället lägga oss på en varsin brits och invänta våran tidigare valda behandling. Massage. Ja tack. Jag tog en helkroppsmassage och det gjorde jag fan rätt i. Det va så jävla välbehövligt. Hon var så himla duktig. 
Efter en timme av hallelulja moment mötte jag Johanna ute i foajén sittandes med ett vinglas fyllt med efter-massage-vatten. Jag slog mig ner brevid henne och vart genast serverad ett likadant glas. Där satt vi. 2 avslappnade nöjda tjejer med skrynkliga nyknådade kroppar. Som nya. Vi försäkrade personalen om att vi definitivt kommer tillbaka men tackade för oss denna gång. 
Vidare for våra hungriga magar raka vägen mot grekiska kolgrillen. Det var dags för mat. En varsin stor saftig oxfile med bea, extra tzatsiki och aioli fick det bli. Vi slukade maten som hungriga vargar och två mätta och glada magar senare styrde vi kosan hemåt. 
För de som är nyfikna bokade vi spa paketet "parlyx" som alltså innehöll en timme ensamma i relaxen och en timmes valfri behandling. Ja. De trodde att vi var ett par från början. Men vi fick fram informationen vänner i samtalet. 😉
 
Alltså. Vilken helt jävla underbart perfekt spa upplevelse. Allt var så himla fruktansvärt bra. Tack Johanna för en helt fantastisk kväll. Detta var sannerligen inte sista gången!
 
Okej. Hej då.❤

Rutiner

Igår åkte jag och min lilla prutt-Orvar för att köpa fleece dress till honom inför de kommande kalla dagarna. Sist vi va på shoppingtur hittade jag en på cubus. Men då sov Algot. Och jag ville prova innan jag handlade. Idag var han vaken och vi bestämde oss för storlek 80 att ha att växa i.
Premiär för nya mössan oxå!
Redo för vintern😍
 
Till kvällen drog David på auktion för en smedja och ersattes av Marie och jackson. Vi bjöd på mat och Marie bjöd på swarchwaldstårta. Mums. Algot fick lite gröt och persiko puré. Det gick ner. Han börjar nog vänja sig.
Jackson fick testa rittavlan och var faktiskt jätteduktig.
 
Sedan följde en kväll av försök till nattning av barn. Våran första kväll sedan Algot föddes som han var vaken till långt efter läggningsdags. Han somnade i vanlig ordning. Men lyckades bli väckt av en jackson. Sedan tog det några timmar att få honom att somna om. Jobbigt för en annan som är van att ha kvällen till att varva ner. David hann hem. Så vi fick lösa av varandra med att försöka få Algot att slappna av. 
 
Efter den kvällen är jag extra tacksam för att vi faktiskt har lyckas införa rutiner för Algot. Om än ruckbara. Han somnar alltid runt 2030 varje kväll. Och de timmarna vi har för oss själva på kvällen är verkligen guld värt. Han vaknar även runt samma tid varje morgon. Mellan 830-900. Den tiden på morgonen jag har att förbereda dagen innan han vaknar är oxå något som jag uppskattar. Även om jag ibland önskar att han skulle vakna tidigare. Men jag antar att de dagarna kommer när jag tycker tvärtom.😉
 
Det jag menar är att ikväll märktes det så väl hur vi alla påverkades negativt av att rutinerna vi har bröts. 
RSS 2.0