Ruben 2 månader

Nu har Ruben fyllt 2 månader även om vi fick gå på 2 månaderskontrollen tidigare. Det är 2 veckor sedan. Men shit vad det händer saker fort. 
 
Många säger att han är jättelik Algot. Jag tyckte det när han var nyfödd. Nu kan jag inte riktigt se det. På vissa bilder kanske de påminner om varandra. 
På bilderna ovan är de lika gamla. Algot till vänster och Ruben till höger. Men nej. De har helt olika utseende. Jag ser inte några likheter förutom möjligtvis näsan. Samma som min näsa. Lite uppåt näsa. 
 
Ruben är en glad kille. Han gråter eller gnäller när han är hungrig. Thats it! Sen är han bara nöjd och glad mest hela tiden. Han har blivit tung! Och jättestor. Lite knubbig börjar han bli. Inte så konstigt när han är ett riktigt matvrak. Nam nam😋 
Efterom jag är en extrem rutinmänniska och vet att det funkar på ungar. Algot är ett levande bevis. Så startade jag direkt när Ruben föddes med att försöka införa någon slags rutin till läggning. Jag gick upp samma tid varje kväll. Släckte ner. Gav mat och la honom i sin säng. Detta sitter i. Han somnar så varje kväll. Mellan kl 22-23. Med undantag givetvis. Han är bara 2 månader. Men han sover såå bra. Hela nätterna. I sin säng. Han vaknar en gång på natten. Ibland två om vi lagt oss tidigare. Han sover sig igenom matstunden på natten. Som han får i sin säng. Tar jag upp honom så kräks han efter mat. Han vaknar bara till och ropar: mamma maat! Sen slocknar han igen. (Självklart kan han inte säga mamma). På dagarna är det i nuläget svårt att ha rutiner. Han sover när han sover. Och äter när han äter. Han brukar somna när algot läggs vid 1830. Då får han sova till 20. Då väcker jag honom och håller honom vaken till 22 för enklast läggning. Han är glad och nöjd så det funkar. 
 
Han har börjat försöka få tag i leksakerna i babygymmet. Jättekul att se hur fokuserad han är. Typ som att han tänker. Och ibland ser han sina händer och bara rå stirrar på dom. Haha. När Algot sitter och leker brevid honom kan han fastna med blicken på honom. Och bara le.. Han pratar en hel del tillbaks när man tjattra med honom. Men han ligger även och pratar med sakerna i babygymmet när dom rör sig av hans flaxande. Har skrattat till nån gång men mest ler han. (Med pratar menar jag -utstöter flera ljudliga läten i följd) 
När han sitter i babysittern och flaxar så gungar han sig själv till sömns😂😪
 
Det jobbigaste med Ruben är att han kräks i princip hela tiden. Så man får ha koll så han inte ligger i sina egna spyor. För det är ju inga små kräkningar han gör. Jag vet inte om det är för att jag vant mig men jag tycker inte att det är lika jobbigt nu som för 2 veckor sedan. Kan vara så att jag lärt mig hans mönster. Jag vet ju hur jag ska göra för att han inte ska kräkas lika mycket. Man hittar ju sina små knep. Så är det. Dock så är tvättkorgen full varje kväll ändå. Det är det jobbigaste. Och tråkigaste. Att tvätta VARJE DAG! Jag gillar inte att tvätta. Att hänga tvätt och vika tvätt. A men fy faan vad tråkigt det är!!!! Kan jag få hyra in någon (gratis menar jag självklart) som gör det åt mig. Att få slippa för en kväll åtminstone liksom. Blää.
 
Åter till Ruben. Han lyfter huvudet när han ligger på mage och är inte alls grinig över det. Håller uppe det ganska länge tror jag. Om jag sätter honom upp mot något sitter han oxå kvar bra länge innan han börjar tippa. Jättestabil. Han är lika nöjd själv som i famnen. Men jag går aldrig runt och bär på honom. Ingen mening med det när han är sprattlande nöjd. 
Självklart är han världens bästa bebis❤
 

Projekt Nya rum.

Tanken är ju att Algot och Ruben ska dela rum lite längre fram. Alltså att de tar mitt rum och jag Algots. Men det kliade i fingrarna! Jag ville byta rum redan nu. Sagt och gjort. I tordags när jag lämnat Algot på dagis satte jag igång och kånkade möbler och Hej och hå. En timme senare var alla möbler i rätt rum. Sen följde några dagar av tillfixning. Det vart såå himla bra! Jag skulle gett Algot det rummet från start så här med facit i hand. Vad ska JAG med ett stort rum till. Jag sover ju bara i mitt rum. Det är ju Algot som har 40000 leksaker! 
 
Nedan följer 40000 bilder😉
 
Såhär ser hallen ut när man kommer upp:
Visserligen står det en tvättställning här varje dag. Men självklart är bilderna fixade så att det ska se bloggvänligt ut. Så klart. Mätstickan fyndade David för några veckor sedan. Så fin! 
 
Första och största rummet har nu blivit Algots. Det ser ut såhär:
Min Disney samling😃
Algot fick hyllan jag fixade till Rubens saker först. Slabbade på lite färg på lådorna oxå. Vart skitbra över köket. Mysigt liksom. Min sängstomme får agera bokhylla sålänge. 
Toppen på Teos (hunden) gamla cykelkorg vändes uppochned och blev förvaring till Algots gosedjur. 
Dressen är det första klädesplagget jag omedvetet tog på båda barnen efter att de föddes❤ kvällssagorna boken fick jag när jag döptes. Gillar att den är tejpad och välanvänd. Den är ju trots allt över 30 år gammal. 
 
Och så mitt rum. Och Rubens:
Inte helt klart i mitt rum. Jag ska ha upp något mer på väggen och jag ska inte ha olika gardiner som det är i nuläget. Haha. Solen lös in så jag var tvungen att lösa det fort✌ 
 
Som sagt. Vart SVIINBRA! Men är man en naturbegåvning så är man. 

Projekt alltiallotavla

När jag höll på att flytta runt med sängen la jag tavlorna på byrån. Dock hade jag visst inte lagt in dom ordentligt och min fina tavla av mig själv som jag fått av min fina vän Bina damp i golvet och gick sönder. Eller ja. Glaset. 
Jag älskar den tavlan. Dock har jag inga fler ramar hemma. Så det fick helt enkelt bli att fixa något av det som fanns hemma. Det var dags för projekt alltiallotavla! 
 
Steg 1: Gå ut i vedboden och rota och sök inspiration. 
 
Steg 2: Idén blev en planka. Ta med den in.
 
Steg 3: gör rent plankan.
Steg 4: snöra runt ett snöre valfria varv runt plankan. Jag stannade på tre.
Steg 5: klart. Trä (haha) i bilderna du valt. Jag satte förutom bilden från Bina in en utav Algots teckningar.
 
Glöm inte efterbilden.
Sådär. Nu kan du ta bort och sätta dit precis vad du vill. Nahaaturbegåvning✌
RSS 2.0