Sjukdomarna fortsätter, Bästis-häng och påskförberedelser

Jag blev supersjuk i onsdags. Nog för att jag varit lite förkyld men det här. Usch! Ungarna har dessutom inte varit sig själva nattetid de dagar jag varit sjuk så sömnen har blivit lite rubbad oxå. Ruben har sovit oroligt sedan sprutorna och vaknar flera gånger som att han har ont någonstans. Och Algot har kommit in till mig mellan kl 2-5 de senaste 2 nätterna och har haft svårt att somna om. Alltså. SÅ JÄVLA olägligt. Jag är HELT slut! Jag mår såå dåligt! Stackars mig! Jag vill bara krypa under täcket och vara sjuk!!!!! 
Imorse fick jag iaf på prutt ungarna lite kläder. Jag låtsades att jag inte var sjuk en stund och vi drog till ica och hämtade ut paket. Sedan mellanlandade vi några timmar hos våra bästisar innan vi drog hemåt igen..
Som vanligt massa hjärtan och spetsband❤
 
Men men. Ingen vila ingen ro. För nu är det påsk. Vi har ju alltid knytis hos mor och far på påsk. Jag tog på mig ägg och skinka. Det kändes lättast nu när jag är sjuk. Dessutom såg huset ut som "Hej kom för fan och hjälp mig". Efter några dagars sjuka ser man fan hur mycket man gör om dagarna ändå. För nu låg det grejer framme från flera dagar. Suck. Sjuk eller inte. Det var bara att ta tag i städning oxå. Vägrar vakna upp med det på påskafton! 
David kom till efm. Han och Algot fick leka utomhus medans jag fixade inne. Klart nu iaf. Imorgon ska jag fan lägga mig på gästsängen hemma hos pärona och tvinga någon annan att ta hand om barnen och laga maten för nu orkar jag inte mer. Jag måste fan få en paus! Håll tummarna för att jag får vara sjuk ifred inatt.. 😣🤤😭
Godnatt! ❤

Operation "stor kille" säng

Så. Det var dags för Algot att bli "stor kille" och ta bort spjälorna på hans säng och göra till vanlig säng. Spännande!
 
Före:
Efter:
Så här har det gått:
 
Dag 1: 45 minuter till sömn. 
Sprang till trappen kanske runt 5 gånger. Lekte allmänt i sängen och nedanför. 
 
Dag 2: 30 minuter till sömn. 
I princip samma som dagen innan
 
Dag 3: 30 minuter till sömn. 
Sprang till trappen 1 gång. Lekte i sin säng. 
 
Dag 4: 30 minuter till sömn. 
Samma som dagen innan. 
 
Dag 5: 2 timmar till sömn.
Sommartid. Skulle lagt honom 1 timma senare så här i efterhand. Han var inte trött alls! Sprang till trappen. Till mitt rum. Gömde sina mjukisar. Drog ner sänghimmeln. Det slutade i bråk och vart inte alls bra. 
 
Dag 6: 10-15 minuter till sömn. 
Gick upp en gång till sin dörr. Hade bajsat. Bytte. Sen somnade han. 
 
Dag 7: 10- 15 minuter till sömn.
Samma som dagen innan.
 
Dag 8: 5 -10 minuter till sömn. 
Gick upp en gång. Ville byta blöja. Han försöker nog göra det till rutin för den gången hade han inte bajsat. 
Satte även ett fallskydd på sängen. Han är så rörlig på natten. Helt ok vecka ändå. Får se hur lång tid det tar tills han skippar urgången helt. Men 10-15 minuter kan jag leva med. 👍

Projekt vagn-stol

Dubbelvagnen vi har funkar jättebra. Det tråkiga är att Ruben ligger vädigt isolerad när han ligger där i mjukliften. Är han vaken så ser han ingenting mer än insidan på vagnen. Plus att den blir ganska trång med alla vinterkläder.
 
Vi har ju en enkelvagn sedan Algot. Den ligger han jätte Bra i. Den är stor och rymlig. Dock så orkar inte Algot gå så långt. Eller orkar och orkar. Men han sitter gärna. Jag har velat ha något länge som han kan sitta på till den vagnen. Häromdagen hittade jag det perfekta. En gammal gunga! Vi testade den på promenaden och det funkade skitbra!
Men den måste ju sitta fast oxå. Det fula gamla gungsnöret funkar ju inte. Projekt vagn-stol drog igång😊
 
Steg 1: fota en förebild.
Steg 2: fota fram ett gammalt resårband/gummiband och ta fram nål och tråd.
Steg 3: sy fast bandet på gungan.
 
Steg 4: trä på den på vagnen. 
 
Steg 5: Klart! Fota efterbild.
HUR Bra! Superenkel att sätta dit och ta bort. Eftersom det är resårband så sliter det inte på tyget på vagnen heller. Eventuellt att det gör det högst upp. Men där går ju att lägga något under gungan. 
Tar typ noll plats under vagnen när den inte används.
Eftersom handtaget på vagnen går att fälla upp långt så blir det perfekt för Algot att hålla i sig när han sitter där. Så jäkla bra blev Det! Jag är så jävla nöjd! Det här är nog en av mina bättre ideer om jag får säga det själv! Naturbegåvning naturbegåvning naturbegåvning😉😉😉
RSS 2.0