Projekt pappershållare

Vi bor i världens minsta hus. All yta är helig. Det finns inte plats för något "onödigt" att stå framme. Som tex hushållspapper mitt på minibordet eller toapappersförvaring. En ellidé kom till mig. Det var dags för projekt pappershållare!
 
Steg 1: ingen förebild. Föremålet finns ej.
 
Steg 2: Ta fram ett rep.
 
Steg 3: klipp av repet i önskad längd. 
 
Steg 4: knyt en knut i ena änden.
Steg 5: limma ihop repet till en ögla i andra änden. Jag gjorde 2 st och använde en läderbit på den ena och en tygbit på den andra. 
Klart! Sätt i pappret och fota efterbilder!
På toaletten.
I köket. Perfekt. Tar noll plats! Jag är helt klart en naturbegåvning😎

Hallagårdens djurpark

När vi gick walk of hope vann vi ju inträdesbiljetter till en djurpark. Närmare bestämt hallagårdens djurpark. 
 
Helgen efter drog vi dit. Vi visste inte vad vi skulle vänta oss. Det blåste typ storm ute men vi var peppade ändå.
 
Vi gled dit till klockan 11 när de öppnade dörrarna och började våran tur. Först möttes vi av fiskar som vi inte såg och fåglar som snurrade runt i träden. Vi hittade korgar som var fyllda med ull från djuren de har på gården. Och vilket garn de gjorde av djurens ull. 
Det var spännande att känna på tyckte Algot. 
Vi gick vidare och hittade superstora kaniner. Getter. Ankor. Grisar. Får. Alpackor. Renar och Emuer. 
Ganska sociala djur. Man fick inte gå in till dom. Men grisarna kom fram och grymtade. Getterna stack ut hornen genom staketet. Ankorna förde ett jävla liv. Fåren lekte och alpackorna ville gärna sticka ut huvudena och hälsa på oss. 
 
Vi gick genom trollstigen och hittade några kompisar på vägen.
Algot ville dock inte känna på dom. Jag var super exalterad och sa wow kolla trollen! Algot sa att det var stenar så lättlurad är han ju inte iaf. 
 
Det tog inte så lång tid att gå igenom allt. Vi segade igenom och landade ändå på mindre än timmen. Lagom liten tripp med barnen. Är man intresserad av garntillverning och sånt är det nog ett intressant ställe. Är nog mysigare på sommaren dock. Då har de lite teater där såg vi på skyltar. 
 
Vi hade kul och avslutade med att kolla in cafét och loppisen de hade där. Jag hittade en färskpotatis skalare så jag var nöjd med dagen! 😄

Projekt födelsetavla

Jag har ofta tittat på dessa födelse tavlor. En bebis, enkelt tecknad i verklig skala hur de kom till den här världen. Men. Så är jag ju så jävla snål. Jag kan ju typ teckna lite. Hur svårt kan det va!? Projekt födelsetavla. Let's go! 
 
Steg 1: förebild. Tomt ark. Tillbehör. katt.
Steg 2: märk ut din bebis födelselängd på pappret. Markera. Vikt. Äh. Bara nåt hamnar på pappret så. 
 
Steg 3: googla en bebis om du inte vill måla från huvudet. Jag ville ha en mall i min hjärna. Man är ju inget tecknar proffs direkt... än😉 
 
Steg 4: kladda på med blyerts. 
 
Steg 5: a men det blev helt okej. 
Steg 6: fyll i med spritpenna. Man tager vad man haver🤣 Återigen. Man är ju inget proffs.. än😉
 
Steg 7: spraymåla ramarna du tänkt använda i valfri färg. Jag har bara bronze hemma nu. Bronze it is! 
 
Steg 8: sätt i teckningarna i ramarna. Skicka skryt-sms till familjen.
 
Steg 9: få beställning av syster. Upprepa steg 1-6.
 
Steg 10: om du inte har någon mer  ram. Rota fram pappers klipsare. Vet inte vad de heter egentligen, men om du inte fattar. Se efterbilder.
 
Klart! 
Jag gjorde mina killar med många linjer eller säger man skuggningar. Aja. Algot självklart med stålmannen armen som gav mig månader av besvär. Ruben på väg framåt då han hade bråttom ut!
Syrran ville ha med text och tunnare linjer. Hon ville även ha barnens rum lite fixade. Jag gled dit och möblerade om lite och gjorde egna sänghimlar till barnen. Hur dom är fixade behöver ni dock inte veta🤔nu var det tavlorna vi pratade om..😂
 
Men. Jag föddes nog som en naturbegåvning ändå✌🏻😎
 
 
RSS 2.0