Hokus Pokus

När jag och mina syskon va små hade vi en hokus pokus stol. Gissar att den införskaffades när min storasyster kom till världen. Sedan har den gått runt och används flitigt. Nu är det våran tur och jag fick den av mor. För 30 år sen va den säkert modern och helt rätt. Men nu hade den sett sina sista dagar som blå, röd och lagad med citron mönster. Det va dags för ett hokus pokus på riktigt. 
 
Steg 1: fota en förebild 
 
Steg 2: skruva isär stolen (och lägg på minnet hur allt sedan skall sitta vid återmontering) 
 
Steg 3: tvätta av 30 år av gamla rester med sprit (inte sån du dricker, då är risken att det inte blir så mycket gjort om du gör det en ledig dag) 
 
 
Steg 4: spraya med plast primer i några omgångar (du borde nog slipa lite innan men har man inte tålamodet med sig kan man strunta i detta och ta konsekvenserna senare)
 
Steg 5: medans du väntar på att det ska torka. Ta en kexchoklad i solen. (För det är du värd)
 
Steg 6: Be din sambo att skaka färgburken i 2 minuter. Sedan sprayar du.väntar.sprayar igen.väntar.sprayar igen... Ja du fattar...
 
När du sedan inser att färgen ni köpt inte räcker för att täcka allt. Avbryt din sambo för att åka iväg och köpa mer. Väl i affären kommer din sambo troligtvis komma på mer saker att handla då karlar ofta gör det på biltema. Gå och vänta i bilen tills han är klar. Passa på att ta en utelunch innan ni åker hem. Det är ju ändå helg! 
 
Hemma. Be din sambo att skaka färgburken i 2 minuter. Spraya sedan klart alla delar. 
 
Steg 7: inse att det redan har blivit ett skav någonstans. Be din sambo att rota fram en lack och spraya även på detta. 
 
Steg 8: medans de klara bitarna torkar. Rota fram en gammal vaxduk som du kan använda som nytt tyg. 
Ta fram en häftpistol och försök klä om de trasiga gamla dynorna. Inse att de oxå är gjorda av plast. Häftpistol fäster tydligen inte på det! 
 
Ring dina bröder (om du har några, annars får du nog åka själv). Be dom åka till dig med mammas symaskin. 
Vänta..
 
Nytt försök med dynorna. Sy tyget 0.5-1 cm större än vad de är. Annars kommer du att få sy om skiten!
Trä på! Inse att du inte har en aning om hur du ska göra i ändarna. Använd dubbelhäftande tejp! Det kommer ändå inte synas när den är ihopskruvad! 
 
Steg 9: skruva ihop stolen.. hur FAAN satt det då! 
Men tappa inte humöret nu. Nu är det ju bara detta kvar. Så många delar är det ju inte. Be din sambo om hjälp så att inte stolen åker ut genom fönstret. Du har ju ändå jobbat hårt hela dan. 
 
Steg 10: Ta en efterbild! 
 
Begrunda din nya hokuspokus stol och konstatera att du är en naturbegåvning. Klapp på axeln! 
 
 
 
RSS 2.0